Lägesrapport från Dergården

Vi är många som önskar att planerna för Dergårdsparken hade kommit längre fram i processen. Fördröjningarna beror på att det fortfarande finns frågor som inte är lösta i det större Dergårdsområdet, som Ernst Roséns projekt är en del av.

På grund av detta har vi på Ernst Rosén fler gånger fått skjuta fram de tidsplaner som vi presenterat. Jenny Olausson är kommunens planarkitekt för hela Dergårdsområdet:
— Vi håller på att ta fram en planhandling. Det tar tid eftersom det är många utredningar som måste granskas och ses över. Samtidigt så måste vi se till att förslagen följer lagar och regler, säger hon.

Nästa steg
Vi på Ernst Rosén stöttar kommunen så gott vi kan i planarbetet. Först när de grundläggande förutsättningarna för detaljplanen är fastslagna så kan vi jobba vidare med våra kommande bostäder.
— Vi är övertygade om att det kommer bli ett jättefint projekt, men det kommer ta lite längre tid än vad vi hade väntat oss. Nu avvaktar vi nya besked tills dess att vi verkligen sett att planarbetet gör framsteg, säger Ernst Roséns projektutvecklingschef Maria Warringer.

Brf Asphöjden i Lerum
Vi vill passa på att rekommendera vårt bostadsprojekt Asphöjden i Lerum. Längs Åsenvägen planerar vi ett nytt kvarter med 56 bostäder. Med utsikt över Aspen och nära till centrum blir det lätt att trivas. Asphöjden har kommit längre fram i planprocessen och planerad säljstart är redan våren 2018. Anmäl ditt intresse redan nu!