Uppdatering: Nya tidsramar

I januari blickade vi framåt genom att ta en titt på 2017 och sammanfatta planerna för året. Nu står det klart att planen tyvärr inte kommer ut på samråd under våren. Detta innebär att den preliminära tidsplanen skjuts fram åtminstone ett halvår.

Ni som har följt med så här långt har hört det förut: Det är mycket som ska klaffa, eftersom många aktörer är inblandade och det är ett relativt stort område som ska omfattas av den nya detaljplanen. Vi på Ernst Rosén vill förstås att processen ska drivas vidare på ett effektivt sätt. Samtidigt är det viktigt att förarbetet blir ordentligt gjort och genomlyst.

Som vår projektchef Maria Warringer uttryckte det i ett tidigare inlägg: ”Ibland önskar man att det kunde gå fortare, men samtidigt är det detta som är demokrati – att människor får rätt att säga sitt, utifrån ett ordentligt underlag”.