Välkommen på inspirationsföreläsning om stadsodling

Torsdagen den 9 juni bjuder vi på Ernst Rosén in till en kvällsföreläsning med gröna förtecken. Lär dig hur du lyckas med dina odlingar och passa på att prata om Dergårdsparken med våra representanter. 

Allt fler upptäcker hur tillfredsställande det är att skörda sina egna grödor. När du odlar kommer du både närmare naturen och dina grannar, samtidigt som du får god och klimatsmart mat på bordet. Och du behöver varken bo i hus eller på landet för att lyckas.

Dergardsparken_Johannes_Watterback_2

Foto: Linda Eliasson

Johannes Wätterbäck är en erfaren stadsodlare. Tillsammans med sambon Theres Lundén har han skrivit boken Alla fingrar gröna, en praktisk handbok för alla som vill lyckas bättre med sina odlingar. Paret driver också bloggen Farbror Grön.

– Känslan av att gå ut på sin gård i en stad och skörda potatis och klippa sin egna gräslök är fantastisk. Det finns tusentals hektar med mark som bara väntar på att producera närodlad mat och skapa gynnsamma sociala effekter, säger han.

Den 9 juni har vi bjudit in Johannes till Aludden Prôvidore för att hålla en inspirerande föreläsning om stadsodlingens möjligheter. På plats finns också vår projektutvecklingschef Cecilia Andersson för att informera och svara på frågor om Dergårdsparken. Vi bjuder på plockmat och kaffe. Kvällen är kostnadsfri men föranmälan krävs.

INFO OCH ANMÄLAN

När: Torsdagen den 9 juni, kl. 18:30–21:00
Var: Aludden Prôvidore, Aspenäsvägen 12
Anmälan: Skicka ett mail till dergardsparken@ernstrosen.se och berätta hur många ni blir som kommer. Max 4 personer/anmälan och först till kvarn gäller, eftersom antalet platser är begränsat. Är ni ett större sällskap? Maila eller ring oss på 031- 80 60 80.


Varmt välkomna!